تم فرزند (child theme) چیست؟ مزایا و معایب
برای سفارشی سازی سایت و افزودن ویژگی هایی به آن، می توانید از روش های متفاوتی استفاده کنید. یکی از این روش ها و گاهی بهترین روش برای این کار استفاده از قالب فرزند، است. چایلد تم، این امکان را برای شما فراهم می کند که بدون دردسر و به سادگی تغییرات دلخواه را به وب سایت خود اعمال کنید. در این مقاله به این می پردازیم که تم فرزند (child theme) چیست؟ چرا ایجاد می شود؟ و مزایا و معایب آن چیست؟
آموزش کامل بخش ویرایشگر پوسته در وردپرس
child theme در وردپرس به چه معناست؟
تم فرزند در وردپرس به قالبی گفته می شود که قابلیت های خود را از قالبی دیگری تحت عنوان تم والد به ارث می برد. اما این قالب چه کاربردی دارد؟ این قالب به شما امکان می دهد بتوانید هر تغییری در قالب، برای نمایش در وب سایت وردپرسی تان اعمال کنید. از طرفی بتوانید بدون از دست دادن تغییرات اعمال شده روی قالب، آن را بروز رسانی کنید.
در گذشته، بروزرسانی کردن قالب بدون اینکه تغییرات اعمال شده از دست برود، کار ساده ای نبود. زیرا با هر بار بروزرسانی همه تغییرات ایجاد شده در تم از بین می رفت و اگر قالب را بروز رسانی نمی کردید، حفره امنیتی در سایت ایجاد می شد و احتمال هک شدن وب سایت وجود داشت.
پس تیم وردپرس تصمیم گرفتند مفهومی به نام child theme و تم والد را عرضه کنند. تم فرزند، همه ویژگی ها و قابلیت های تم والد را به ارث می برد و علاوه بر آن شما قادر خواهید بود بدون اینکه در تم والد تغییری ایجاد کنید، در وب سایت و قالب خود تغییرات سفارشی به وجود آورید و استایل آن را مطابق با میل خود تغییر دهید؛ ضمن اینکه امکان آپدیت وب سایت وجود دارد.
به طور کلی هر تمی از نظر تئوری می تواند دارای تم فرزند باشد، اما هر تمی نمی تواند تم والد خوبی باشد. به بیان دیگر تمی که قابلیت های محدود دارد، قالب مناسبی برای وب سایت شما به عنوان تم والد نخواهد بود.
یک تم والد خوب یا همان فریم ورک، دارای قابلیت های قابل قبولی است که می تواند منحصر به فرد هم باشد. که این قالب می تواند طراحان را به سفارشی کردن تم مورد نظر ترغیب کند. پس قدم اول برای ایجاد قالب فرزند، انتخاب یک قالب خوب به عنوان تم والد است.
دلایل استفاده از چایلد تم
یکی از دلایلی که طراحان وب از قالب فرزند استفاده می کنند این است که می تواند عملیات سفارشی سازی سایت را سرعت ببخشد. یک قالب فرزند قابلیت های قالب والد خود را به ارث می برد و شما برای اختصاصی کردن قالب مجبور نیستید همه ی کد های مرتبط با تغییرات خود را بنویسید و تنها با تغییرات بسیار کوچک می توانید به هدف خود نائل شوید.
از طرفی ایجاد قالب فرزند تنها با ایجاد یک فایل style.css در فولدر جدید امکان پذیر است. به عبارتی تمام آنچه نیاز دارید، یک خط کد است که قالب را به سیستم وردپرس، معرفی کند و باید در هدر فایل style.css وارد شود.
اما اگر در وب سایت خود از برخی افزونه ها برای افزودن ویژگی های مختلف به وب سایت استفاده می کنید، نیازی به استفاده از تم فرزند ندارید. ولی چنانچه از کدها در فایل functions.php برای افزودن ویژگی به وب سایت خود استفاده می کنید و یا تغییرات ظاهری زیادی را به تم خود اعمال می کنید، بهتر است از تم فرزند در طراحی خود استفاده کنید.
آموزش ساخت چایلد تم ـ child theme
مزایای تم فرزند (child theme)
استفاده از این تم ویژگی هایی دارد که در زیر به بیان برخی از مهم ترین موارد دراین باره می پردازیم:
– حفظ تغییرات بعد از به روز رسانی
به روزرسانی ها عموما هر تغییری را که ایجاد می کنید، پاک می کند. این بدان معنی است که شما باید آنها را دوباره کدنویسی کنید. اما به کمک تم فرزند این مشکل برطرف خواهد شد. مثلا فرض کنید می خواهید فاصله زیر عنوان یک قالب را تغییر دهید. با استفاده از CSS می توانید این تغییرات را مستقیماً در قالب ایجاد کنید.
اگر قالب اصلی بعداً بهروزرسانی شود، تغییرات شما به احتمال زیاد زمانی که فایل CSS جدید از طرف توسعه دهنده به وبسایت شما اضافه شود، حذف خواهند شد.
استفاده از تم فرزند مانع از حذف CSS آن می شود. این بدان معناست که شما همچنان از بهروزرسانی بهره خواهید برد، اما تغییرات شما باقی خواهند ماند.
– ایمن ماندن اصل سایت
مشکل بعدی این است که برخی از توسعه دهندگان به طور تصادفی به تمی غیرقابل تعمیر، آسیب می رسانند. درصورتی که از فایل style.css یک تم کودک برای ایجاد تغییرات در سایت استفاده می کنید، دیگر نگران خراب شدن دائمی نسخه اصلی نخواهید بود.
هرچند می توانید نسخه اصلی را دوباره نصب کنید حالت بدون آسیب دیدگی ها بازگردانده شود، اما استفاده از تم های فرزند سریع تر است.
– ایجاد توسعه با سرعت بیشتر
استفاده از Child Theme به شما بستری می دهد تا توسعه را بسیار سریعتر کنید. به عبارتی به جای کدنویسی دوباره همه چیز، از والد به عنوان ستون فقرات استفاده کنید و تغییرات لازمه را بدهید.
دراین وضعیت دیگر نیاز نیست مدت زمان زیادی را صرف کدنویسی یک قالب وردپرس بکنید. استفاده از چایلد تم به شما امکان می دهد در حین حرکت تغییراتی ایجاد کنید، که توسعه کلی را کارآمدتر و مقرون به صرفه تر می کند.
– ساخت سایت های مشابه
گاهی می خواهید بعضی از جنبه های بصری را در چندین دامنه یکسان نگه دارید. دراین حالت کپی کردن و چسباندن فایل های چایلد تم ساده ترین راه برای انجام این کار است و زمان کمتری می برد.
بسته به ماهیت تغییرات، حتی ممکن است استفاده از یک فایل CSS فرزند برای تغییر چندین قالب در چندین وب سایت به طور همزمان امکان پذیر باشد. مثلا: تغییرات رنگ، لوگو و موارد دیگر اغلب به راحتی در میان اکثر قالب های وردپرس قابل تعویض هستند.
– ساده تر برای تغییر قالبهای محبوب
درصورت کدنویسی کامل یک قالب، ممکن است خطاهایی رخ دهد. که درنهایت منجر به یک وب سایت معیوب و عدم عملکرد می شود. با استفاده از یک تم کاربردی و محبوب به عنوان والد خود، می توانید اطمینان حاصل کنید که سایت به طور مداوم به روز می شود.
به روز نگه داشتن فایل ها جزء حیاتی درجهت امنیت وب سایت است. توسعه دهندگانی که تم های پرطرفدار ایجاد می کنند، اغلب به روزرسانی ها را برای اطمینان از ایمن ماندن انجام می دهند.
به عبارت دیگر، لازم نیست نگران پاک کردن کد یا وصله اکسپلویت ها باشید زیرا توسعه دهنده این کار را برای شما انجام می دهد.
قالب سایت چیست و چه تاثیری بر افزایش کاربران سایت دارد؟
معایب تم فرزند (child theme)
با وجود تمامی مزایای تم فرزند، برخی مشکلات نیز با وجود این تم می تواند ایجاد شود. هرچند که موارد رایج و مهمی نیستند اما آشنایی با آن ها لازم است. مثلا:
– کند شدن احتمالی سرعت سایت
استفاده از چایلد تم اغلب باعث می شود سایت با فایل دیگری تماس بگیرد. بسته به میزان تغییرات شما، این می تواند عملکرد سایت شما را کاهش دهد. با این حال، بسیاری از تغییرات جزئی هستند و ممکن است توسط بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو در مورد سرعت سایت مورد توجه قرار نگیرند.
– نیاز به دانش فایل های قالب
هنگام استفاده از چایلد تم، باید درک خوبی از نحوه عملکرد قالب وردپرس اصلی داشته باشید. همه توسعه دهندگان یکسان نیستند، به این معنی که باید بدانید چه فایل هایی جنبه های مختلف سایت را کنترل می کنند.
سخن پایانی
استفاده از پوسته فرزند در وردپرس، ماجرایی نیست که در اینجا به پایان برسد. اما امیدواریم که این آموزش، شروع مناسبی برای شروع کار شما با چایلد تم ها در وردپرس باشد. سوالات، نظرات و نکاتی که به ذهنتان میرسد را با ما در بخش دیدگاه ها به اشتراک بگذارید و اگر نکته ای را در این آموزش از قلم انداخته ایم، حتما به آن اشاره کنید.
دیدگاهتان را بنویسید