روش های تامین امنیت سایت
امروزه کاربران زیادی در دنیا از فضای اینترنت برای عضویت در شبکه ها اجتماعی تا سایت ها و موارد دیگر استفاده می کنند. هر بخش از این فضا بسته به نیاز دارای سطحی از امنیت برای حفاظت از شما هستند. حمله هکری ازجمله موارد اجتناب ناپذیر به دلیل امنیت پایین است که خسارات و هزینه های جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. این حملات به علت وجود مشکل امنیتی در سرورها و ضعف مدیریت محتوا است.
برای اطلاع از مسائل مربوط به سئو در وردپرس به این مقاله سر بزنید.
اصلا معنی امنیت سایت چیست؟
امنیت سایت به معنی هر کاری است که برای محافظت از سایت در برابر حملات سایبری هکرها (مانند نصب انواع نرم افزارهای امنیتی، بکار بردن پسورد قدرتمند و توجه به ایمیل های فیشینگ) انجام می دهید.
حتما نیازی نیست تا دربرابر کسی از سایت محافظت کنید گاهی اوقات تامین امنیت به این صورت است که از حذف تصادفی فایلهای مهم جلوگیری می کنید.
اطلاعات مشتریان شما از دیگر مواردی است که تامین امنیت اش بسیار مهم است تا از کلاهبرداری جلوگیری کنید.
روش های تامین امنیت سایت
با استفاده از نکاتی که در زیر بیان می شو از وب سایت خود محافظت کنید.
از نرم افزارهای اپدیت استفاده کنید
ساده ترین و مهم ترین کار همین است. اپدیت باشید!
این بروز رسانی شامل سرویس میزبان و CMS می شود. ولی اگر هاست اشتراکی یا مدیریت شده دارید، دیگر نگران نباشید.
رمز عبور قوی داشته باشید
یک پسورد منحصر به فرد برای ورود به داشبورد سرور انتخاب کنید. از طرفی به کاربران هم تاکید کنید که هنگام تعریف رمز در سایت به این مسئله توجه کنند و یک رمز عبور سنج در فرم ثبت نام پیاده سازی کنید. این رمز عبور سنج می گوید که برای داشتن یک رمز عبور قوی چه مواردی را باید رعایت کنند و چند کاراکتر لحاظ کنند. بهترین حالت در تعریف یک رمز عبور حداقل ۸ کاراکتر دارای نماد یاعدد و دستکم یک حرف بزرگ می باشد.
حفظ امنیت داده های کاربران
از دیگر مواردی که نیاز به محافظت دارد پایگاه داده ها است.
سایت هایی که اطلاعات محرمانه یا ناشناس ارسال شده توسط کاربران را می پذیرید، باید حتما به رمزگذاری اهمیت دهند.
SSLداشته باشید
گواهینامه SSL برای ایجاد امنیت بین کاربر و سرور سایت است. SSL باعث غیر ممکن شدن حملات سایبری به ارتباطات بین کاربر و سرور می شود.
این پروتکل امنیتی (Https)در سرتاسر اینترنت استفاده می شود و تضمین می کند که اطلاعات ارسال شده بین کاربر و سرور وب سایت قابل رهگیری نیست.
با اینترنت امن وارد شوید
وارد شدن با اینترنت عمومی که کنترلی بر آن نیست و محدودیت خاصی بر روی آن اعمال نشده، بسیار خطرناک است. اما تصور نکنید که تنها با استفاده از اینترنت امن امنیت سایت شما تامین می شود. در صورت استفاده از اینترنت شخصی نیز باید اقدامات امنیتی مناسب جهت تامین اینترنت امن، صورت گیرد.
فایروال
یک نرمافزار یا یک سختافزار است و طبق تعریفی که برای آن می کنیم اجازه عبور ترافیک را می دهد یا نمی دهد. این سیستم، جلوی دسترسیهای غیرمجاز را می گیرد.
امنیت در برابر اسپمرها
روبات اسپمر با گردش در سایت و پیدا کردن ضعف ها حملات اسپم انجام می دهد. اگر اقدامات امنیتی به درستی رعایت نشده باشند احتمال ایجاد اختلال در سرور وجود دارد که سبب می شود، شرکت میزبان سایت اعتراض کند و یا حتی مورد سوءاستفاده هکرها واقع شوید. پس با CAPTCHA از این مشکل دوری کنید.
حفظ امنیت مسیرهای ورودی
با استفاده از قابلیت محافظت از مسیر ورود به مدیریت سایت امنیت سایت شما به صورت چشمگیری افزایش پیدا می کند. در این حالت حتی اگر نام کاربری و رمز عبور شما را داشتخ باشند نمی توانند مسیر مدیریت را ببینند.
عواقب نبود امنیت کافی
خسارت مالی:
اگر سایتی توسط هکرها دزدیده شود تا زمانی که بتوانید آن را پس بگیرید پول زیادی از دست می دهید. که این بدترین قسمت ماجرا نیست بدترین قسمت این است که دیتاهای خود را از دست بدهید.
دزدی اطلاعات:
همان طور که در قسمت قبل نیز اشاره شد اگر سایت شما هک شود اطلاعات مشتریان شامل اطلاعات پرداختی و شخصی آنها دزدیده می شود. گاهی ایمیلهای فیشینگ ( لینک های فیک در جهت هک ) برای شما ارسال می شود که به محض وارد شدن هک می شوید.
ریدایرکت:
هکرها توانایی انتقال مخاطب به سایت مورد نظرشان را دارند. حتی میتوانند لینکی را برای بالا بردن رتبه آن در موتور جستجوگر، به سایت شما اضافه کنند (لینک ها به سایت های مخرب ارجاع داده می شوند).
و اما در نهایت …
ورودی کاربر را تایید و کد گذاری کنید
سرورها بی استفاده را خاموش کنید.
طراحی ها را بررسی کنید.
همه اجزا نرم افزار برای آسیب پذیری بررسی شود.
پیکربندی ابری
استفاده از درگاه های ناشناخته کار را برای هکرها سخت می کند.
اکانت روت شده را در داده ها استفاده نکنید.
هاست را از شرکت معتبر بخرید.
ابزارها تست امنیت رایگان
Arachni
این ابزار ورود نامعتبر، درج فایلهای محلی از راه دور، SQL injection و XSS injection را تشخیص می دهد.
درعین سادگی کارکردهای زیادی دارد.
Grabber
به شکل پرتابل استفاده می شود. از آن برای تست امنیت سایت های شخصی است و رابط گرافیکی ندارد. این تایید فایلهای پشتیبان، File inclusion، تایید هویت AJAX و SQL injection را مشخص می کند.
Nogotofail
این ابزار توسط گوگل طراحی شد تا آسیب پذیریهای TLS و SSL را شناسایی کند. استفاده از آن راحت است و حجم کمی دارد.
SonarQube
این ابزار هم توانایی تشخیص آسیب را دارد و هم می تواند کیفیت کد شما را مشخص کند. این ابزار ۲۰ زبان برنامه نویسی را بررسی می کند.
ابزار SQLMap
این ابزار به شکل خودکار آسیب پذیری سایت را تشخیص می دهید که این تشخیص از طریق SQL صورت می گیرد.
ابزار W3af
این ابزار به تست کنندهها این امکان را می دهد بیش از ۲۰۰ نوع از آسیب پذیریها را شناسایی کند.
ابزار Wapiti
بسیاری از شرکت های مطرح از این ابزار برای تست رایگان امنیت خود استفاده می کنند. حتی تست امنیت جعبه سیاه هواپیما هم توسط همین ابزار انجام می شود.
ابزار Wfuzz
این با زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده است ولی دارای رابط گرافیکی نمیباشد بلکه تنها با خط فرمان از آن استفاده می شود.
ابزار ZAP یا Zed Attack Proxy
ایین ابزار از پلتفرم های متفاوتی پشتیبانی میکند و تست امنیت اپلیکیشنهای وب را انجام می دهد. این ابزار برخلاف قبلی رابط گرافیکی دارد و کمک به تست امنیت برای توسعه دهندگان میکند.
اما متا تگ چیست ؟ اینجا بخوانید
سخن پایانی
در این مقاله سعی بر این بود تا روش های کاربردی برای تامین امنیت سایت مطرح شود. احتمالا از الان به بعد دیگر دلیل ایجاد این سدهای محافظتی در برابر حملات سایبری و تاکیدی که بر آن می شود را می دانید. تمامی سازمانها سیاستهای ایمنی خاص خود را پیاده و از اطلاعات خود و مشتریانشان حفاظت می کنند.
این موارد اساس تامین امنیت سایت هستند و برای هر وب سایتی قابل انجام اند. اما فراموش نکنید که امنیت هر سایت بستگی به نوع سیستم مدیریت محتوا، نوع هاست و …متفاوت است.
همچنین از تاثیر سئو سایت بر برندینگ غافل نشوید. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید