بانس ریت (Bounce Rare) چیست؟ روشها کاهش نرخ پرش سایت
اگر بخواهیم به زبان ساده مفهوم نرخ پرش را بیان کنیم باید بگوییم در واقع تعداد افرادی که بدون استفاده از وب سایت شما، از آن خارج می شوند، نرخ پرش را تعیین می کنند. بانس ریت، استاندارد ترافیکی است که نشان می دهد چه تعداد افراد فقط با دیدن یک صفحه از وب سایت شما خارج شده اند. زمانی که کاربر صفحه را بازدید کرد و بدون استفاده از هیچ اطلاعاتی، آن را ترک کرد؛ گوگل آنالیتیکس آن را یک بانس ریت محاسبه می کند. اما روشها کاهش نرخ پرش سایت چیست؟ با ما همراه باشید.
مشکلات ناشی از نرخ پرش
بالا بودن آمار نرخ پرش نشان دهنده عدم کارایی سایت است. به عبارتی مشکلی در استراتژی وب سایت شما وجود دارد که باید آن را اصلاح کنید. مثلا ممکن است صفحه اول شما به خوبی طراحی نشده یا بارگذاری سایتتان مشکل دارد.
بالا بودن Bounce Rate دلایل متفاوتی دارد و تنها دلیلش عدم کارای سایت نیست. فراموش نکنید این مسئله تنها یک مورد در رابطه با کیفیت سایت است.
درست است که برای بهتر شدن عملکرد باید نرخ پرش را کاهش دهید ولی نباید بیش از اندازه وسواس داشته باشید.
بالا بودن نرخ پرش برای همه سایت ها بد نیست
اگر وبسایت شما شامل اطلاعاتی همچون شماره تلفن یا لینکهایی است که کاربران صرفا به دنبال آنها هستند و بعد از یافتن اطلاعات مورد نظرشان از وبسایت خارج میشود، بانس ریت بالا چیز بدی به حساب نمیآید. ولی درصورتی که در حوزههایی تولید محتوا می کنید که کاربر نیاز دارد برای مطالعه مطالب وقت بیشتری را صرف کند، بانس ریت وب سایتتان هرچه پایین تر باشد، نشان دهنده کیفیت خوب محتوا است.
Bounce Rare & Seo
نرخ پرش نشان دهنده ارتباط مخاطب با وب سایت شما و تجربه کاربری است. پس می توان گفت که با سئو رابطه مستقیم دارد و هرچه بانس ریت کمتر باشد احتمال سئو بودن سایت بیشتر است. هرچند که نرخ پرش معیار دقیقی برای سنجش نیست ولی به هرحال گوگل آن را جزو موارد تعیین کیفیت وبسایت به حساب میآورد.
روشها کاهش نرخ پرش سایت
درصورتی که بانس ریت سایت شدیدا بالا است یا دائما تغییر می کند، از روش هایی که در ادامه به آن ها می پردازیم، استفاده کنید:
– افزایش سرعت سایت
سرعت بالای بارگذاری در سایت از مهم ترین مواردی است که نرخ پرش را کاهش می دهد. اکثر کاربرانی که در چند ثانیه اول از سایت شما خارج می شوند، به علت کند بودن یا درست بارگذاری نشدن آن است. حتی می توان گفت سرعت بارگذاری از محتوا هم مهم تر محسوب میشود. زیرا اگر سایت به درستی بارگذاری نشود یا کند باشد؛ دیگر مهم نیست که محتوا خوب باشد یا بد. زیرا کاربر نتوانسته از آن استفاده کند. آمارها نشان می دهد بیش از ۴۷% کاربران انتظار دارند وب سایت در کمتر از دو ثانیه بارگذاری شود.
شما می توانید با استفاده از ابزارهایی مانند GTmetrix سرعت سایت خود را چک کنید.
تاثیر طراحی سایت واکنشگرا (responsive) بر سئو
روشها کاهش نرخ پرش سایت
روشها کاهش نرخ پرش سایت
– شکل وظاهر مناسب
توجه کنید که طراحی به بهترین نحو انجام شود. یعنی تقریبا تمام مواردی که کاربران به آن نیاز دارند در صفحه اول گنجانده شده باشد تا بتوانند به راحتی قسمت مورد نظر خودش را پیدا کند. اما حجم مطالب نباید خیلی زیاد یا پیچیده باشد که در سرعت بارگذاری سایت تاثیر منفی بگذارد.
– لینک سازی داخلی و خارجی
شما میتوانید در ارتباط با موضوع مقالهای که کاربر آن را مطالعه میکند، لینک دهی به مقالات دیگر سایت خودتان داشته باشید. یا می توانید اگر درباره یک سایت یا نرم افزار خاصی صحبت کرده اید، لینک آنها را در مقاله قرار دهید. اما باید توجه کنید که بیش از اندازه این کار را انجام ندهید. زیرا جلوه بدی به متن میدهد و باعث میشود مخاطب احساس کند مطلبی که ارائه کردهاید مفید و کارآمد نیست. ادامه مطلب…
– Call to Action
CTA یکی از بهترین روش های بهبود تجربه کاربری و کاهش نرخ پرش است. زیرا باعث می شود مخاطب زمان بیشتری را سپری کند و روی لینکی کلیک کند. به همین علت است که گاهی مشاهده میکنید در پایین برخی از مطالب نوشته شده “ادامه مطلب”. در واقع این کار باعث میشود کاربر با سایت شما تعامل داشته باشد و این مسئله برای گوگل مهم است.
– بررسی در زمان های مختلف
تحلیل و بررسی های شما باید در زمانها و صفحات مختلف باشد تا متوجه شوید که مشکل تنها از یک صفحه وبسایتتان است یا در کل آن ایرادی وجود دارد. درصورتی که تمام صفحات نرخ پرش بالا دارند، احتمالا مشکل از محتوا است.
– اصلاح صفحه محصولات
اگر سایت فروشگاهی دارید، شاید مشکل از صفحات محصولها باشد. یعنی به عنوان مثال شاید درست بارگذاری نشوند، اطلاعات کافی از محصول در صفحه وجود نداشته باشد، قیمت محصولات بالا باشد، به درگاه بانکی خوب منتقل نشود و… . پس باید صفحات محصولاتتان را بررسی کنید و در آنها تغییراتی ایجاد کنید شاید این مسئله بتواند بانس ریت را کاهش دهد.
جمع بندی کلی
در این مقاله سعی براین بود تا به زبان ساده مفهوم نرخ پرش را بررسی کنیم و بدانیم با چه روش هایی می توانیم این نرخ را تغییر دهیم. همان طور که پیش تر گفتیم بانس ریت در ارتباط مخاطب با وب سایت شما و تجربه کاربری تاثیرگذار است. پس از اهمیت آن غافل نشوید. درصورتی که پاسخ سوال خود را با مطالعه این مقاله نیافتید، در قسمت کامنت ها با ما درارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید